به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی زاهدی امروز در مراسم تقدیر از خیرین خوابگاه ساز در دانشگاه شهید بهشتی گفت: در ابتدای انقلاب در حدود 170 دانشجو در کشور تحصیل می کردند و در حال حاضر این تعداد به یک میلیون و 300 هزار نفر رسیده است. هم اکنون سد کنکور شکسته شده و حرص و ولع موجود در بین جوانان برای ورود به دانشگاه کاهش یافته است.
وی افزود: همچنین با این افزایش ظرفیت از رفتن متقاضیان ورود به دانشگاه به کشورهای اطراف و انحرافات اعتقادی آنها در این کشورها نیز جلوگیری شده است.
وزیر علوم اضافه کرد: این افزایش ظرفیت دانشجو از سوی دیگر نیاز به خوابگاه سازی و تجهیزات رفاهی را نیز بیشتر می کند.
وی اظهار داشت: در سال 84، بیست هزار دانشجوی فوق لیسانس پذیرش شدند و امسال این تعداد به 40 هزار نفر خواهد رسید. در مقطع دکتری نیز در سال 85، دو هزار دانشجو پذیرش شدند حال اینکه در سال جاری این تعداد به 4 هزار نفر می رسد.
زاهدی ادامه داد: از همین رو نیاز داریم که این دانشجویان بدون دغدغه های معیشتی به تحصیل بپردازند.
وی با تأکید بر اینکه در بخش خوابگاههای متأهلین نیاز جدی به خوابگاه وجود دارد گفت: اگرچه در سال جاری با اختصاص اعتبارات دولتی، تحول جدی در زمینه خوابگاه سازی صورت می گیرد اما هیچ اقدامی بدون کمک و مشارکت مردمی تحقق نمی یابد.
وزیر علوم خوابگاه سازی را کاری پر برکت و دائمی تلقی کرد و افزود: بدین ترتیب کمک خیرین می تواند ما در را زمینه تسریع رشد تولید علم در کشور که توسط دانشجویان فوق لیسانس و دکتری محقق می شود، کمک کنند.
زاهدی با اشاره به اینکه آسیبهای اجتماعی در کمین دختران دانشجو است، گفت: دانشجویان دختر در خوابگاههای دانشجویی کمتر دچار این آسیبها می شوند و خوابگاهها باعث می شوند، دانشجویان به یک جریان زنده و ناب اسلامی بپیوندند. اینجا است که دانشجو نه تنها پژمرده نخواهد شد، بلکه شکوفا می شود.
وی با اشاره به برخی اولویتهای وزارت علوم اظهار داشت: توجه ویژه به فناوریها در جهت رفع نیازهای کشور از اولویتهای جدی وزارت علوم بوده است.
زاهدی گفت: دانشمندان ما توانسته اند گونه های گیاهی خوبی را متناسب با آب و هوای منطقه با کمک فناوری زیستی تولید کنند. در فناوریهای هسته ای و نانو نیز هم اکنون کشور ما توانسته است به موفقیتهایی دست پیدا کند که در این زمینه مرهون تلاشهای دانشمندان در دانشگاهها هستیم.
نظر شما